Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

sobota 2. listopadu 2019

Malta a fantastické aktivity zde (především pro rodiny)

Aktivity anebo co jsme všechno na Maltě stihli.....

Popeye Village neboli Pepkova vesnice. Tématický park ve stylu Pepka námořníka. Za mě celkem o ničem na prohlídku odpoledne. Možná na celý den s koupáním ok, jinak ale za 50EUR celkem málo zábavy.

Trajektem na GOZO. Gozo je druhý obydlený ostrov a každých 45min tam jel trajekt. Proč si nevyrazit na kávu a dětem nedopřát zážitek z trajektu? A pozor, cestou tam se nemusí kupovat lístek, stačí až na cestě zpět.

Hop on - Hop off. Moje oblíbená turistická činnost. Doubledecker nás vyzvedl přímo v hotelu a dovezl do hlavní zastávky, Sliema. Tam jsme vyrazili na 90min "Harbour tour" lodí. (za mě nic moc) a pak busem do Mdiny a zpět co nejseverněji. Domů již taxíkem, Boltem, i když existovala bezplatná cesta zpět, ale chtěli jsme stihnout i bazén. Na Maltě je k dispozici řada společností, ale jsou si hodně podobné. My platili u MaltaBus 53EUR za rodinu, jeden den jedna trasa (jsou tři - sever, jih + Gozo) + zdarma projížďku zálivem. Vyrazili jsme na severní část. Za 4leté dítě jsem neplatil. Výodou bylo, že jsem si lístek mohl koupit rovnou v hotelu a měl tak vyzvednutí v hotelu v ceně. Nutno dodat, že autobusy jsou značně prorezlé... a na většině nefungoval audioprůvodce. Přeplněné taky nebyly.

Mdina - Silent City - a lokace několika scén z Game of Thrones. Zde si vystupujeme na procházku z busu. Město je nádherné a úplně láka k focení. Bohužel je přeplněné lidmi a proto je potřeba přijít velmi ráno.... tip na příště. Zde se pouze procházíme, kupujeme suvenýry a zmrzlinu.

Malta National Akvárium. Pěkná aktivita především, když počasí nepřeje. Nám hodně pršelo v neděli a tak jsme tam Boltem vyrazili. Přeplněno a i realtivně draho. Pokud si nečtete popisky u akvárií, jste do hodiny venku. Dětem se to líbilo, za mě nenadchlo a neurazilo. Součástí je i docela pěkný park se suvenýry, ale jediné co si vezeme je 100% turistický kýč - fotka rodiny s pozadím žraloka :)

Co příště? Co jsme nestihli?

Marine park Malta - Delfíni, lachtani, papoušci. Něco jsme si pro děti pošetřili i na příště!
La Valletta - pěšky. Hlavní město jsme stihli pouze z lodi a tak pěší tour necháváme na příště.

Rybářská vesnice Marsaxlokk - rybářské vesnice mají vždy speciální atmosféru aspoň pro nás, kteří u moře nežijí. Navíc záliv plný barevných lodiček "luzzu" je doslova pastva pro fotografy.

Gozo - z Goza jsme nestihli skoro nic, ale necháváme si ho taky na příště, kdy se vybavíme i na pořádné šnorchlování.

Comino a blue lagoon - měli jsme sem zdarma ticket od hotelu, ale počasí přálo jen jeden den a to jsme zrovna jeli busem.... byly moc velké vlny, kapitánovi se nechtělo. Comino je třetí ostrov státu Malta, téměř neobydlený.... jsou zde pouze atrakce, ideální pro šnorchlování....

Celý jih - zde máme restů plno a pokud sem pojedeme si rodinou, tak určitě HOn-HOff busíkem.

Suma sumárum. Pokud se nám podaří sehnat rozumné letenky, příští září tu jsme nejspíš zas. Malta nás nadchla!

Žádné komentáře: