Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

pondělí 2. dubna 2018

Polské jaro - Norweska dolina a Vratislav s dětmi

Jaro 2018 je jednoznačně ve znamení Polské republiky.

Jarní prázdniny
První cesta vedla na jarní prázdniny do městečka na hranicích s Českou republikou, do Sklárské Poreby. Zde jsme vybrali apartmány Norweska dolina (web). Jedná se o soubor apartmánových domů, tuším že šesti, se super dětským koutkem, bazénem, welnesem, restaurací a barem, bowlingem... Apartmány mají hlavní místnost s kuchyňským koutem a ložnici. V patře -1 je parking a sušárna/lyžárna. Fakt pěkné místo - i když uprostřed ničeho - na pár dní na lyžovačku. Celý areál je v norsko/vikignském stylu a je zde potřebný komfort. Zázemí je v blízkém městečku a i lyžování je kousek. V březnu tu bylo téměř prázdno....


Velikonoce ve Vratislavi
Pro velikonoční prázdniny jsme vybrali třídenní výlet do polské Vratislavi - Wroclavi. Jednak je to celkem kousek autem, druhak velikonoce v Polsku může být zážitek a zatřetí Vratislav získala titul Tripadvisoru "top destinace". Kousek autem mi bylo vysvětleno po cestě tam na A4. Tam 5h, zpět 2:59. Takže toliko k té blízkosti. A velikonoce? Poznalo se to tak, že v sobotu 14:30 všechno zavřelo. Jinak žádný trhy nic. Ale bylo tam krásně. Kromě staré architektury je hlavní atrakcí hledání trpaslíčků... my jich našli 39 a ani jsme se moc nesnažili. Určitě 50 se jich za ty 2-3 dny udělat dá. Jídlo super, žurek (trošku jako soljanka) a pirohy nemají chybu. Další atrakcí byly procházky po městě a po ostrovech (včetně 55min jízdy po Odře) a hlavním hitem, pro nás s dětmi, ZOO Wroclaw a návštěva Afrykaria s hrochy, žraloky a kapustňáky. Zde jsme v pohodě byli celý den....
Ubytko jsme měli přes Booking.com, apartmán s dvěma ložnicema a kvázi-snídaní. Plno jsme toho nestihli, takže můžeme zase :)
Po městě jsme chodili pěšky, jezdili tramvají a jednou i taxi. Město je ve stylu smart... všude lze platit kartou, vše je jednoduché koupit (lístek, parking) atd. Velmi příjemná a inspirující destinace.











A v poznámce pod čarou musím jednoznačně zmínit Trivago a to i za předpokladu, že oba "výlety" byly koupeny přes Booking.com. Trivago prostě perfektně ukazuje, kde a jak pobyt koupit.







Žádné komentáře: