Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

neděle 30. srpna 2009

Červenobílá Valencia - máte tip?

Blíží se podzim a přišla na mě chuť na nějaký eurovíkendík, angličani chcete-li city-break. Rozhodl jsem se pro neuvěřitelně přitažlivý cestovatelský koktejlík v podobě teplého počasí, několika kostek moderní architektury, plátku fotbalové atmosféry a Slavie a to celé promíchal s romantikou LU a rozhodl se naplánovat si VALENCII. Píšu to již teď, abych sesbíral případné cestovatelské tipy a nenechávat to na poslení chvíli jako při posledním výletu do Istanbulu.

Předpokládaný termín je vázaný na zápas Slavie Praha ve Valencii 22.10., předpokládám, že ve večerních hodinách, takže odlet večer nebo ráno (asi ráno) a zůstat do neděle (noc ze soboty na neděli prolevňuje některé letenky).

Zatím se proklikávám popisem Valencie a čtu o ní jako Městu vědy a umění (takže kdo mě znáte víte že jsem doma) a skvělém ZOO Parku, velice se mi zalíbil systém turistické karty s MHD zadarmo a hlavně čekám, až se začnou prodávat lístky na fotbal. Letenku hodlám pořídit na Kralovna.cz (asi AF nebo KLM, přecejen přijít o 4 segmenty by byla škoda :-)) a hotel na Booking.com - pokud samozřejmě nepřijde lepší tip od Vás. Variantou ještě může být zájezd pořádaný fotbalovým klubem... ale aspoň se dnem volna na prohlídku města...

Nejvíce se kromě fotbalu těším do největšího evropského oceanária...
The Oceanográfico of the City of Arts and Sciences is the largest aquarium in Europe and contains representatives of the world’s main marine ecosystems.
Jediné co si asi nechám ujít je "Sleep with Sharks", nebo-li přenocování u akvaria se žraloky... už slyším, jak v noci nějakej blbec dělá "tututututututu" :-)

Řekněte sami, není to lákavé?

Žádné komentáře: