Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

úterý 24. března 2009

Istanbul - máte tip?

Nejen prací živ je člověk a teď té práce bylo nějak moc. Proto spojuji přání své drahé polovičky k narozeninám na Eurovíkend a přání nás obou, odpočinout si, a od pátku do pondělí míříme za odpočinkem, relaxací a poznáním do města dvou kontinentů, do Istanbulu. Letenky jsem zajistil pro velký úspěch :-) s Turkish Airlines (v hodnocení Skytrax mají o 1 hvězdu více než ČSA), aby na nás turecká nálada dýchala už od Prahy, o ubytování se postaral (dle mého soudu nejlepší) rezervační systém Booking.com a hlavu tedy složíme v Sapphire Hotelu v centru města (TripAdvisor.com ho hodnotí jako 5 nejlepší z 544 v Istanbulu). Tak na nás myslete :-)

Byli jste tam? Máte nějaký tip? Především uvítám tipy na dobré restaurace, zajímavá místa a na dopravu z/na letiště jinak, než hotelovým taxi za 30 éček.

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Škoda, že jsi to neřekl dřív. Mamča tam lítá pravidelně a Instanbul zná velmi dobře. Bohužel, dneska odlétá znova, takže se ji nestihnu zeptat. :(

mk řekl(a)...

no prosim te, to ji rychle volej nebo posli sms... bude tam i o vikendu?

Unknown řekl(a)...

Tak mám info (letí tam až někdy v pátek, či v sobotu - spletl jsem to). Do toho hotelu se dostaneš krásně tak, že z letiště půjdeš přímo dolů na metro a pojedeš na zastávku "Zeintinburnu" (tak nějak se to jmenuje - prý to poznáš). Tam vystoupíš a vlezeš na tramvaj (nemůžeš splést směr - je to konečná) a dáš se směrem na zastávku "Sirkeci". A jsi u hotelu! ;) Máš to za pár šušní. Navíc jsi v centrum, takže stačí se tou tramvají vrátit 2 zastávky a jsi u dvou největších mešit v Instanbulu (kolem nich pojedeš, až pojedeš z letiště do hotelu). U těch měsit je kousek taky palác s nádhernejma zahradama (to prý najdeš - stačí se zeptat). Kdyby něco, určitě mi napiš Marťas maila a já ti pošlu na mamču číslo. Prej ti ho můžu dát a kdyby něco, tak máš zavolat. V sobotu tam určitě bude. ;)

Unknown řekl(a)...

Jo a ještě jedna rada. Rozhodně si tam neměň peníze a ani neplať v eurech - hrozně vojebávaj. Nejlepší je si hned na letišti v bankomatu vybrat ty jejich šušně a všude platit kartou. Do taxíku s eurama ani nelez, plať pouze šušněma a hlídej si taxametr. Směnárny maj poplatek prej přes 4%, což je pálka. ;) Prostě jeď svůj styl - karty, karty, karty. ;)