Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

středa 4. března 2009

Ukrajincem anebo jak splynout s davem

Umět se pohybovat v prostředí je cestou ke snížení životních nákladů. Jako cizince Vás totiž chce každý oškubat. Třeba na letišti jsou ceny za taxi 100-150, jestli dolarů, eur nebo hriven záleží, jak vypadáte, ani skoro ne jak mluvíte.

Takže, jdeme na to.

První věcí je šatník. Vyhoďte všechno co není černé nebo kožené. Správný ukroš je černobílý, maximálně šedý. Naleštěte si boty a šňupněte trocha soli. Musíte mít červený nos. Dále vykloktejte panákem vodky, zda ho vyplivnete nebo polknete je jedno. Při výběru parfému postupujte tak, že každý z dvojice, který se Vám líbí vyřaďte. Až Vám zbyte ten nejhorší, je Váš. Zubní odér doplňte rozkousáním petrželi, mrkve, kapusty nebo celeru a pomalu se můžete vydat do města. Nezapomeňte však čepici alá Návrat idota nebo radiovku - také černou a všechny Vaše mobily. Správný ukrajinec při cestě za nižším nákladem má prakticky mobil od každého operátora, stáří modelu nehraje roli. Pamatujte, že přednost má značkové oblečení a doplňky, nebojte, na tržištích mezi kalužemi (ano, často položené na zemi) najdete řadu módních věcí z Turecka, samozřejmě od Bosse či Armaniho.
Po cestě - kamkoliv - se zastavte ve stánku a do malého kelímku si nechte rozpustit kávu, nedílná součást člověka na ulici, později plechovku či lahváče piva. Na počasí nesejde, plechovka se může držet i v rukavicích. Pokud na Vás přijde hlad, dokupte si semínka slunečnice nebo nějaké oříšky a zobejte a zobejte.
Do koholiv když drknete zásadně se neomlouvejte, naopak, chovejte se povýšeně a to především k ženám. Nebojte se zařvat, klidně i v restauraci.

Ale jinak je tu úžasně... v restauraci se už nikdo neobtěžuje mi nabídnout anglické menu. Nicméně, čistím si zuby a žvýkám žvýkačku, kosmetiku si vozím z ČR :-)

Žádné komentáře: