Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

pondělí 8. července 2019

Penzion U Hamru, Český Krumlov - vyhněte se obloukem!

Každoročně vyrážíme banda s dětmi na dětskou vodu do Krumlova. Prostě nějak to magické místo české kultury a historie máme rádi. Nejsme sami, přijíždí hodně turistů a tím pádem začíná ekonomické eldorádo místních podnikavců. Ti se nebojí a drancují a drancují turisty. Chceš vidět Krumlov, plať.... člověk by i platil, ale co protihodnota?

Rozdrbané a předražené penziony, junk food převážně z friťáku a ceny vyšší jak v Paříži. Samozřejmě, najdou se výjimky a jim velká čest!

V lednu jsme si zarezervovali přes Booking.com 7 pokojů v Penzionu U Hamru. Rodinný penzion asi 20min pohovou chůzí do centra Krumlova. Děti budou mít klid, pohrají si venku a my si dáme pár piv. Realita?
  • Při příjezdu pán majitel (působil značně unaveně životem, vyčerpaně podnikáním, neochotně až zmateně a vyčůraně) ani nevěděl, jaké máme pokoje, vše házel na manželku. Celá anabáze trvala nejméně 30min.
  • Občanský průkaz nám zadržoval celý pobyt. Jednak asi jako kauci (totálně protiprávní postup - viz níže) a dále jako variantu "teď dorazili a já je registruji"... silně pochybuji, že nás přihlásil.
  • Wifi tak slabá, že nedošáhla na pokoj a ani omylem nešlo přehrát YT video pro děti.
  • Snídaně = brak toho nejlevnějšího z akce v diskontu.
  • Placení = celková platba byla přes 20tis bez konzumace! a NELZE platit kartou. Účtenky nevydával (asi osvobozen od EET, DPH atd).
  • Ubytování = lepší ubytovna. Kromě mýdla nic. Toaleta neodvětrávaná. Zákaz (dle návštěvního řádu) použití jakéhokoliv vlastního spotřebiče, kromě holícího strojku a fénu. Zastínění oken rovněž neexistuje, pro letní měsíce asi zbytečnost.
  • Stravování = restaurace nevaří! Jídlo připravuje pouze na objednávku a to z repertoáru firmy Nowaco. Tudíž, rozmrazí a ohřeje. V našem případě ohřál vepřové koleno (chuťově ok, ale děsně přesolené) a dětem rozmrazil americké brambory a kuřecí plátek. Se stratováním nebo vařením to nemá lautr nic společného. Účet nám nevyjel, asi je osvobozen od EET.....
  • Pivo = snažil se nám vnutit zkažené pivo ze sudu. Asi se zkazilo teplem, neříkám, že to byla jeho chyba. Jen se nás půl hodiny snažil přesvědčit, že když není kalné, má to tak být. Prostě bylo kyselé. Druhý sud narazil až po té, co jsme si přivezli vlastní basu.

Proč si myslím, že odebrat nám občanský průkaz je v rozporu se zákonem?
Zákon č. 328/1999 Sb.Zákon o občanských průkazech§ 15a - Nakládání s občanským průkazem(1) Občanský průkaz je zakázáno přijímat jako zástavu a odebírat jej při vstupu do objektů nebo na pozemky.
(2) Je zakázáno pořizovat jakýmikoliv prostředky kopie občanského průkazu bez prokazatelného souhlasu občana, kterému byl občanský průkaz vydán, pokud zvláštní zákon nebo mezinárodní smlouva, kterou je Česká republika vázána, nestanoví jinak.
Podrženo sečteno. Majitel devadesátkovýho střihu, co nemá v cestovním ruchu co pohledávat. 

Žádné komentáře: