Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

pondělí 5. srpna 2019

K Máchovu jezeru....

Na "Mácháč" to máme kousek, ale nevím proč, nebyly jsme tam ani nepamatuji. Poslední neděle, kdy jsme byli v MB a ne na chalupě byla úplně určena k tomu, podívat se sem v létě, i kdyý ne zrovna v parný den....

Vyjíždíme po desáté autem, abychom včas mohli nasednout na parník Máj a udělat si projížďku. Asi v 10:40 přijížíme na centrální parkoviště v Doksech (započatá hodina 20Kč, max 100Kč/den - rozumná cena). K lodi se přibližujeme tempem chůze, ale na povoze vlečeném dvěma unavenými koníky. Kdyby si to děti nevyprosily, takového pána bych nepodpořil. Bum a je to -200kč.

Parník Máj nejede :( (na webu o tom ani zmínka - prý porucha a tak ho šetří) a jede parník Racek. Socialistický šrot, ale na těch 30min po zelené žabincové vodě v jezeře to stačí. Projížďkový zážitek o ničem.... Za 450Kč/rodina/30min bych si představoval něco malinko víc... ale kšeft je kšeft.

Voda není doporučená ke koupání, samá sinice, přesto pár lidí plave. Pláže jsou poseté drekovými stánky s plastovým či smaženým cokoliv.. prostě slušný návrat do minulosti Baltu, Krymu nebo Arťeku.

Na oběd vyrážíme do vedlejší obce, kde proti sobě stojí dvě doporučované restaurace - Restaurace Pod Habštejnem a Hostinec na Rychtě. Míříme do prvně jmenované, končíme v té druhé a ještě se vejdeme jen tak tak... příště to chce rezervaci.

Po obědě se vracíme ještě jednou do Doks, do Zooparku. Za pár zvířátek zaplatíte 100kč za dospělého, 50kč děti a 50kč auto... + 100Kč/dítě nafukovací atrakce, krmení 20kč a jídlo pití. Žádná levná zábava na to, že je to aktivita maximálně na hodinu.

Podtrženo sečteno, relativně hodně zlatek za hooodně málo muziky.

Žádné komentáře: