Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

pondělí 31. října 2022

Podruhé na Tenerife - zase Puerto

 Na jaře se nám na Tenerife moc líbilo a když jsem během červencových dní našel super cenu za letenku na nově otevřené lince Ryanu z Norimberka, neváhal jsem. Navíc, i náš hotel, Bahia Principe San Felipe byl za luxus cenu, nebylo co řešit.

Hned po návratu, ještě se zalepenýma očima z cesty, jsem provedl detailní kalkulaci. Stejný počet nocí dovolené, AllIn, parking, přípatek za kufty, nocování+večeře+taxi na Malorce. A stejně, úspora je 38%. To je velmi slušné.

Ale pojdmě k výletu, Mám radost, že vše klaplo, jak bylo naplánováno.

Vyrážíme kompletní rodina v neděli směr Rozvadov (Mekáč) a pak rovnou letištní parkoviště easyparking. Parkoviště na letišti v Norimberku je darda, ale zas si tam dojdete pěšky. Letiště je to malé, nezajímavé. Maj malý mekáč, automaty na pití a nikde se moc nečeká. Teda pokud letadlo nemá zpoždění, jako to naše. Pak vše jde po rajenovsku. Priority, nepriority, nasedej do neuklizeného letadla a letíme. Za dvě a něco hodiny jsme na Malorce, bereme taxi a frčíme na hotel WhalaBeach!. Hotel v zoně Arenal celkem o ničem, pokoj plný komárů, ale levné přespání. Dáváme procházku - je krásně teplo, ale už tma - a večeři v Andalůzké restauraci, paelu. Pak v nápojce nějaké pití a spát. Budík máme na 4:00.

Taxíkem na letiště, odlet. Vše ok. Letiště je to k našemu překvapení velké, v létě tam je asi frkot, ale tentokráte klid. Přesně na čas jsme na letišti Tenerife Sever, kde si asi kvůli větru dáváme otočku. Letiště je to malé, staré, útulné a rychlé. Tím, že máme čas, nehrneme se do taxi, ale na bus, který za krásných 19EUR nás vysazuje za 35min kousek od hotelu.

Tím, že máme udělaný checkin, dostáváme hned náramky a jen musíme počkat, až bude pokoj ready. Dáváme procházku, drink a těšíme se do pokoje na trochu spánku. V Puertu se nic nezměnilo, klídek. Pohoda a krásné počasí, 25-28, kraťasy, pantofle.

Pokoj máme v nejvyšším patře s výhledem na Teide. To chceš. Tak velký hotelový pokoj jsme snad ještě nikdy neměli. Užíváme si.

Co děláme?

  • Jezdíme se taxíkem koupat na Playa Jardin, když zrovna nejsou velké vlny. Nápojky jsou všude, na černém písku chutná skvěle.
  • Touláme se uličkama Puerta a hrajeme karty - Uno.
  • Nakupujeme, nejvíc dresy, perly a plyšáky.
  • Dáváme si dobroty - za mě jedno z nejhezčích míst je Agora Bar a celé náměstíčko okolo. Zde bych si uměl číst celý den.
  • Objevujeme krásny Puerta - téměř po každé najdeme uličku nebo kout...
  • Čteme si - já přečetl celého reportéra a novinku od Nesba, Krysí ostrov. Dáváme 3 z 5 hvězdiček, HH to není.
  • Chodíme na fotbal do Gramophone baru.
  • a taky potkáváme rodinu, letos bratránka s novomanželkou na svatební cestě.

    Jak jsme si minule slíbily, vynechali jsme Loro park. Původně jsme snad i chtěli, ale zpráva o zářijovém úmrtí další kosatky, Kohany, nás docela dostala. Tři mrtvé kosatky za 18 měsíců není náhoda a prostě to je týrání zvířat. Loro park je na Tenerife pojem, snad nenajdete místo na ulici, odkud nevidíte nějaké jejich logo. My se rozhodli to nepodporovat.

    Nádherně jsme zrealaxovali. Cesta zpět šla taky jako pomásle. Suntrasnfer na letiště, checkin, odlet na čas do Norimberka. Poprvé jsem letěl zahajovací linkou, dnes letěl spoj poprvé. Přílet ve 22:15, ve 23 odjezd z letiště. 2:30 doma i s dvěma rychlopauzama. Škoda jen šílené mlhy, nedalo se moc jet.

    Kdo hledá skvělý relax, vlny ocenánu, krásné počasí, klid a gastronomii, neměl by Puerto de la Cruz vynechat. Kdo naopak touží po hejnech turistů, frmolu a nekonečné párty, musí na jih a nebo na Baleáry. 

    Žádné komentáře: