Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

středa 21. června 2023

Zájezdy s německou CK se vyplatí!

Proč se vyplatí kupovat zájezdy s německou cestovkou jsem již psal. Nyní se podíváme maličko detailněji na drobné rozdíly jednotlivých cestovní kancelářích. Přístup budu ilustrovat na dvou konkrétních případech z orku 2023, v rozmezí 2 měsíců .Obě jsou na pětidenní zájezd do Turecka, obě do Beleku.

Drobnýma korekcemi ve výběru se dá totiž dost podstatně ovlivnit cestovatelský prožitek, komfort atd. a to vše za velmi podobné ceny. Jen umět vybírat. Ještě podotýkám, že nejlepší výběr, variabilitu i ceny jsem našel na www.ab-in-den-urlaub.de (mají i iOS aplikaci) a zájezdy vybírám zásadně tam.

TourOperátor - Ferien vs Neckerman

Jeden by si řekl, je jedno s kým pojedu. Za naši historii zájezdů jsme jeli snad se všemi - od FTI, 5vorflug, OgerTours, s Neckermanem opakovaně, DerTourem i LMX. Víc si nevzpomenu. Letos poprvné jsme ale jeli s německým Neckermanem, který nějakým způsobem spadl do ANEX Gruppe a je to znát. Tam jde o masy, nikoliv kvalitu. 

Co mi vadilo? 

  • špatný letecký charter (viz dále) bez možnosti online checkinu
  • při příletu neměli pro nás odvoz, čekali jsme až přijede
  • nepříjemný delegát
  • nefungující odjezd na letiště - 45min zpoždění u hotelu, nakonec jsme zajížděli asi k 8 hotelům a přistoupily asi 2 rodiny... němci nevydržely čekat a jeli taxi za vlastní

Co pochválit moc není teda.......

Druhý zájezd byl s Coral/Ferien. 

  • do dvou hodin odpověděli na můj email v předjezdové době ohledně onlinecheckinu
  • možnost vybrat si kvalitní chartery
  • ihned po příletu nám byla vytvořena WA skupina pro zprávy k delegátovi
  • delgát se ohlásil 30min predem že bude na schůzce
  • mají 2-stop garance. Max 2 zastávky a malé autobusy. Paráda.

Pokud si příště budu moci vybrat a i za cenu drobného příplatku, volím Ferien. Ještě jsem si všiml, že ti nejlepší touroperátoři mají v některých velkých jídelnách rezervované svoje zóny. Což v plné sezoně dává dost smysl.

Letecký charter - SunExpress vs Mavi Gok vs Freebird

Jednoznačně SunExpress. Mavi Gok se vyhněte, to je charter Anexu a vesměs to jsou letadla, co před válkou létala pro ruské klienty. Šroty. Freebird je někde na půl. Nás vezl vypůjčený stroj z Malty, se Španělkou posádkou. Interiér málo místa. Sunexpress má aplikaci, možnost onlinecheckinu i přikoupení extra služeb. Velký luxus pro charter.

A teď to nejlepší.

Po návratu z dovolené malý dárek od Ab-In-Der-Urlaub.... jako poděkování. Potěší na příště! Nakonec mi to o 5EUR na zájezdu vyšlo na 120 místo 90. Jasný důkaz, že dražší se vyplatí :-)


Žádné komentáře: