Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

středa 31. ledna 2024

Pátý výlet do Afriky, tentokráte mimo pevninu - jak to začalo?

Pátá cesta do Afriky, poprvé mimo pevninu. Opět silná cestovatelská sestava. Letíme na Sal na Kapverdy. Sice jsem sem chtěl nejméně, ale lepší na Sal než nikam :-)

2012 - Ghana
2017 - Senegal
2022 - Gambie

Prvním favoritem na letenku byl TAP, stejně jako do Senegalu. Příjemný let i přestup v Lisabonu. Zajímavé, kolik jsme za Senegal zaplatili. To už se nám platit nechce a tak hledáme dál. Nejvíc nám vadí, že levný TAPy jsou z Mnichova či Berlína... ale my chceme z Prahy a garantovaný přestup. Švýcaři! Jdeme do nich i za cenu přespání v Zurichu. Cena příjemná. Schválně koukněte, za kolik stejnou letenku nabízeli šmejdi z Kiwi... my kupovali samozřejmě přímo na stránkách Luftwaffe.



Rovněž ubytování se povedlo sehnat pěkně. Přímo na hlavní třídě, ob ulici od pláže. Něco jako Palác Koruna na Václaváku. Střešní Penthouse, velká terasa, dvě ložnice... krása. A cena za 6 nocí?
(pro oba)

Takže za necelých 12tis ubytko a letenka. K tomu ještě 450Kč dvě cesty s Boltem a je to vše. Když to srovnám s týdenním lyžováním a nutností koupit si vybavení je to za hubičku. 
Koupil jsem průvodce, načetl a přihlásil se do Facebookové skupiny. A měl jsem vše.

Žádné komentáře: