Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

čtvrtek 25. dubna 2019

Mezi mrakodrapy v Dauhá

 
Přistáváme na čas. Letadlo je prázdné (ono co vozit z Íránu), lidí málo a tak trháme letecké rekordy. Přistáváme na novém letišti v Dauhá. Tam, kde začala moje dálková cestovatelská kariéra před 12ti lety při cestě na Sri Lanku. Víza, bágly vše běží bez jakéhokoliv zádrhele. Měníme peníze, taxi hotel, vše klape.

Dáváme si hodinku na zkrášlení a hygienickou očistu po strašném guesthausu. Zde máme každý luxusní pokoj v pětihvězdě přímo na tržišti Souk Waqif. Velmi strategická pozice, blízko na letiště a vše máte při ruce.
Po té jdeme na špacír - trh zvířat, trh sokolů, velbloudů, promenáda u moře, procházka mezi mrakodrapy. Vlastně se to moc neliší od iných nově zbudovaných jakobyrájů. oproti Iránu samozřejmě o něco více draho, než v Dubaji levněji, ale velmi čisto. Čističi z okolí indického oceánu jsou vidět na každém rohu. Luxus tu vidět je, ale možná takový decentnější než v SAE. Na hotel jsme dorazili před čtvrtou, zmizet z něj musíme před půlnocí, takže času není vážně moc.

Skyline Dauhá má hodně do sebe. Působí to tu kompaktněji a velmi čistě. Určitě doporučuji na 1 den při stopoveru jako krásné zastavení, na déle nevim.......

Večeře - nejdražší za celou cestu - je hnus hnusů futrál. Nepoživatelné, prý typicky katarské.... jdeme na nějaký street food a to už je jiná káva.
Mango fresh na závěr a pak už jen domů.

P.S.: Katar je sice liberálnější země než ostatní, přesto má k našim hodnotám ještě docela kus. Vzhůru ke kurzu: Jak bít svoji ženu.

Na letiště, odbavení, atd atd vše v klidu. Bágly se neztratily, letadlo bylo na čas a my jsme doma tak, jak jsme plánovaly. Za mě velký dobrý!

Žádné komentáře: