Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

sobota 8. února 2020

Valencia FC - Celta Vigo na Mestalle

Jakož správný fanoušek fotbalu, groundhopper a milovník atmosféry si nechci nechat ujít zážitek z LaLigy na vlastní oči. Londýn pravidelně je, Barcelona v Lize mistrů byla, německé fotbaly ani nepočítám (Borussia, Koeln, Bayern, Herta.....) a tak je potřeba přidat další zážitek. Hned jak se dozvídám, že letím do Valencie, tak hraje doma, neváhám a řeším online vstupenku.

Pak přichází den D, den zápasu.
Po večeři vycházím pěšky na samostatný program, domácí zápas Valencia CF s Celtou Vigo na starém stadionu Mestalla pro 55.000 lidí. Návštěvnost byla nakonec 39.000, zápas skončil 1:0 a atmosféra celkově byla velkým zklamáním (video ze zápasu na YT).
Kotel malý (žádný), bez pyra, bez chorea, bez velkých vlajek. Místo malé, nepohodlné. Lidi kolem mě celkem přátelští, každý si přinesl lahvičku s vodou a bagetu... a semínka (takže bordelu všude až až). Vigo si úplně nezasloužilo prohrát, Valencii to zas tak úplně nešlo.
Docela jsem žasnul, jak maj dle Transfermartku nabušenej kádr. Přes půl miliardy EUR.... a ještě (ale už dlouho) staví novou Mestallu - Nou Mestalla. Stavba je zamražená ale již přes 10let..... stará Mestalla si zaslouží být vyměněna. Je v centru města, příkré tribuny a komfort o ničem.

Učitou zajímavostí pro boleslaváka může být, že Škoda je jedním z hlavních partnerů klubu. Reklam na škodovky tedy přehršel a hlavním tahákem, Škoda Kamiq!

Zápas ničím nevybočil, zážitek pěkný, ale že bych sem někdy jel jen a jen kvůli tuctovému fotbalu, to celkem vylučuji :-)

Další fotbalová zastávka - Liga Mistrů v Allianz Areně! Olé'

Žádné komentáře: