Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

neděle 3. ledna 2021

Záhada hlavolamu - Rodinná hra ve Starém Městě pražském

 Když mě včera večer pípl whatsapp od bratra (vlastního, zároveň vlastně i skautského), že bychom mohli jet do Prahy na putování po stínadlech, že cosi jako pátrací hra ve městě... netušil jsem, jak super to bude. Podle popisu to vypadalo pěkně:

Před 80 lety stvořil Jaroslav Foglar svět Stínadel, Vontů, Jana Tleskače, ježka v kleci a samozřejmě Rychlých šípů, které nám pomáhají rozplést dávná tajemství. Vydejte se pátrat po otiscích Stínadel do staré Prahy. Stále tu najdete křivolaké uličky i zapadlá zákoutí skrytá ve stínu mihotavých lamp. Právě sem, mezi ulice Revoluční a Národní třídu, jsme umístili 25 předmětů ze stínadelské trilogie (níže). Najdete je ve výlohách obchodů, za okny domů apod. Pátrat po nich můžete na vlastní pěst, ale lepší je za pomoci herního zápisníku, který vás navede a místa upřesní. Navíc k nim přidá legendu a úkoly, za jejichž vyřešení můžete vyhrát dobrodružné odměny.

Jenže pak ráno začalo pršet a trošku se přestalo chtít. Jsem rád, že jsme vydrželi.

Prvně musím říci, že celé své mládí jsem se po Stínadlech pohyboval. Prostě jsme dnes putovali od jedné mé oblíbené hospůdky, přes bar atd. Připadal jsem si jak alkoholik, jenže, těch vzpomínek. Na akce v Orange baru, melounem rozbité okno v Dahabu (dnes Lokál), pařby v La Casa Blů, plzničky u Tygra, Vejvodů, U dvou Koček, Kozička, Dean, Bambus, Aloha..... minulost, ale bylo pěkné si to dneska projít. No a taky jsem našel řadu nových zákoutí, především vontskou zlatou uličku nebo historickou mapu stínadel. Ta je TOP.

Celé to je jednoduché. začínáte u Haštalského divadla a končíte na Národní. Projděte trasou 25 stanovišť a vše si zapíšete do deníčku (volně ke stažení). Vyhodnocení pak odešlete na stránkách hry - rychlesipy.org. Na webu píšou 4h, my to šli i s prckama na pohodu hodiny 3. Ale byla lehce zima, tak jsme furt šli a šli a šli..... cestou jsme potkali nejméně 30 dalších lidí....

Kdo na tomhle makal, klobouček, moc moc moc pěkné.

Jdu si přečíst nějaký díl Šípáků.

Díky Skauti, díky Dvojko, Díky Jestřábe!

v.r. Tygr


Žádné komentáře: