Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

pondělí 15. března 2021

Damašek ... 11let!

Facebook mě upozornil, že dneska je to přesně 11 let od fotky, kdy jsme na kopci nad Damaškem popíjeli čaj.... je to tedy 11 let od nezapomenutelného výletu na místo, kam už se dneska běžně nelétá a nejezdí, kam se turisti nehrnou... škoda, bylo tam moc krásně, nezapomenutelně a Damašek je jednou z perel na mé cestovatelské mapě. (Report z cesty na mém blogu).

A na co nejvíc vzpomínám?

  • na poměrně přísné dodržování islámských zákonů a nemožnost jít do některých restaurací s partnerkou... buď měla vstup zakázaný a nebo mi navrhovali odložit ji v nějakém koutku plném modlících se žen se skývou chleba a pohárkem vody. 
  • obrovská přátelskost lidí
  • staré město, rozdělené na muslimskou, křesťanskou a židovskou část... v té křesťanské jsme si na venkovní zahrádce dali normálně čepované pivo.... v muslimském zbytku byl jakýkoliv alkohol nemyslitelný.
  • street food - pecka!

Pevně věřím, že se tam zase jednou cestovat bude a že i já se tam opět podívám. Protože nezkažené místa turisty jsou ty nejlepší.....

Doplnění: A aby těch výročí nebylo málo, tak výročí mé cesty je jen o rok starší, než začátek občanské války.. takže jsme to stihli přesně o rok.....

Žádné komentáře: