Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

neděle 13. března 2022

Lorro Parque - recenze/návod


Lorro park nemůžete minout a asi ani vynechat. Reklamu mají doslova na každém rohu, možná častěji. Na budovách, odpadkových koších, autech či mnoha cestovních agenturách, kterých je všude přehršel. Pokud nebydlíte v Puerto de la Cruz, ale třeba na jihu, doručuji koupit jako zájezd i s dopravou. Vyjde vás to nejvýhodněji. Možností je fakt hodně. 

Loro Park (španělsky Loro Parque) je velmi populární skoro zoologická zahrada na severním pobřeží Tenerife v městě Puerto de La Cruz. Nemá všechny parametry klasických zoologických zahrad (proto píšu skoro zoologická), ale i tak je velmi zajímavá. Nelitujte peněz a jděte co nejdříve ráno. Pro nás byl Loro Park jedním z důvodů, proč v Puerto de La Cruz pár dnů bydlet.

Loro Park je v první řadě světově unikátní sbírkou papoušků, možná na světě největší. Tak i Loro park vzniknul - jako sbírka papoušků. Teprve později jim tam začali chodit lidi, tak přidávali zvířata. (Zdroj: https://www.kanarskeostrovy.com/spanelsko/loro-park.html)

Cesta

My jsme zvolili ubytování přímo v Puerto. Jedním z důvodů byl právě Lorro park, druhý důvod byl klidnější a zelenější sever + méně turistů. To chceš. V Puerto máte v zásadě 4 možnosti, jak se do Lorro Parku dostat. První možnost je pěšky, což pro nás byla příjemná, asi 40min procházka. Druhá možnost je vláček, který vyjíždí z Plaza de los Reyes Catolicos, ale pokud se do něj chcete ráno dostat, doporučuji být 20-30min předem. Cesta trvá asi 20min, takže i cestou na vláček to je cca hodinka. My zvolili klasicky taxi, za cenu 6EUR přes celé Puerto. Pro rodinu ve 4 lidech je to rozumná investice do pohodlí.

Lístky

K lístkům vede rovněž hodně cest. Ta nejobyčejnější je po příjezdu stoupnout si do fronty na bráně. Ale proč? Pokud jedete vláčkem, pán co organizuje frontu vám lístek taky prodá. Každá agentura ve městě vám prodá lístek a některá ještě přidá žlutou kšiltovku. Pozor, ta se dá koupit v Loro za 1EUR :-) (stánek naproti show s lachtanama) Takže se nejedná o nijak hodnotný dar. A nejpohodlnější, cesta co jsem zvolil já, online přímo na stránkách. (38e dospělý a 26e dítě). Pozor, kvůli kapacitě se lístky kupují přesně na den, takže pokud to bude odkládat na poslední den, může se stát, že smolíček.

Vstup

My jsme dorazili jako úplně první, 20min do otevření. Ráno je tam fakt málo lidí, proto doporučuji projít si v klidu celý park. U vchodu si vezměte letáček s rozpisem show a udělejte si malý plán. Moje doporučení je: nejdříve celý park, a pak jednotlivé show. Pozor, kosatky - asi to nejvíc co park má, jsou jen 2x denně. Show se otvírá 30min předem a až 20min předem jsou třeba kosatky zabrané nejlepší místa. Splash zona je větší než uvádějí. Pokud budete sedadla hned za splash, budete mokří. Minimálně u kosatek, děsně cákají. Za mě samozřejmě nejvíc kosatky (jen si moc nečtěte zprávy na internetu, jak se tam mají a jak se tam dostali.... jinak se vám tam moc nebude chtít), lachtani, delfíni a nejméně asi papoušci... nejsem moc na ptáky.

Areál

Areál je pěkný a čistý. Obzvláště musím ještě zmínit pavilon tučňáků - špica. Zároveň je areál malý. I když jsme tam nebyly ve špičce sezony, bylo to přecpané, necítil jsem se tam komfortně. Je to obří komerce. 

Dětem se to líbí, mě se to taky líbilo, ale vícekrát tuto show již podporovat nebudu.

Žádné komentáře: