Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

neděle 20. března 2022

Únorovo polobřeznoviky

Píšu to trošku zpětně, tak to musím hodně rychle proběhnout a dostat se dál :-) co tedy bylo v únoru a asi i březnu?

  • Na Vrchbělou jezdíme rádi a opakovaně. Nefunkční restaurace mě trošku mrzí, ale člověk nic nenadělá. Ten areál má obří potenciál.
  • Konečně došlo i na Národní muzeum. Chtěl jsem tam dlouho ale jaksi vždy z toho sešlo. Teď taky, protože plán byl ZOO, ale pršelo. V Praze se nám jíst nechtělo a tak jsme frčeli do Čínského zátiší do Čelákovic, ale covid z nich udělal prachobyčejné food delivery. Smolíček, frčíme do Felicita Brandýs, kde potkáváme Štípače ze skauta. Kole zámku docela pěkné, byl jsem poprvé....
  • Podruhé ZOO vyšlo :-) a po procházce mezi zvířátky dežaví oběd Na Radnici. Jsou to vzpomínky a trošku se nám i stýskalo.
  • Konec hokeje, fotbal je tu. Slavia jde (snad) za titulem.
  • E se skauty vyrazila na Voseckou.... na sněžnicích. Chci taky, ale na jaře!
  • Tragedie v AGardenu. Nikdy víc. Líp než jsem napsal do recenze to už nejde. Naopak Vyhlídka velká pochvala. Funguje kiosek i v březnu. Jen škoda, že jsem tam byl po koncertu <|||> s historicky prvním bus zájezdem.
  • Jarňáky v teple, opakuji v teple. Nejlepší způsob a Kanáry nás dostali i podruhé. Letos Tenerife. Fotokniha už je na stole!
  • Maximálně si užívám boleslavský online svět. Funguje toho čím dál víc, čím dál lépe. Jídlo? Wolt. Taxi? Bolt. Potraviny? Rohlík - Košík!


Recenze naší návštěvy v Agarden Boseň

Navoněná bída …

jinak nelze popsat sobotní výkon restaurace, která by si přála dle cenové hladiny být v top gastro sektoru. Bohužel, výkon absolutně neodpovídá.

Rezervaci pro 8 lidí máme na 12:00 a jsme přesní. Nelze tedy mluvit o překvapení z „velké skupiny“. V tu dobu jsou obsazeny kromě nás ještě asi 3 stoly. Jinak prázdno.

Na doporučení číšníka ignorujeme stálý jídelní lístek – prý by to mohlo dlouho trvat – a vybíráme z denní nabídky. V mylné představě, že to mají předchystané.

První část skupiny dostává jídlo přesně v 13:25 – v momentě, kdy vedlejší stůl, který se obsadil po nás, již objednává kávu. Druhá část skupiny dostává jídlo 13:40. Vysvětlete to dětem… Absolutně neprofesionální výkon reklamujeme. Ale dostáváme arogantní vysvětlení, že jich je málo, že číšník kromě obsluhy míchá i nápoje, vaří kafe, nalévá polévku… v restauraci není přítomen nikdo, kdo je vedoucí… každý řídí sám sebe. Paní provozní není, není ani na telefonu (nepřeje si být v sobotu rušena) a číslo mi na ní nemohou dát, protože služební telefonní číslo podléhá dle pana číšníka GDPR… jasně.

Z obdržených jídel 1 komplet reklamujeme, protože salát pamatuje ještě loňské Vánoce. Po takovém amatérském zážitku vás i přejde chuť ☹ Ještě v mezičase mezi nás zavítal číšník a přidrzle se zeptal „Je vše v pořádku, teda kromě jídla, které nemáte“ …. Asi mu nepřišlo divné čekat 80min na jídlo – v době oběda. Zpětnou optikou nám to přišlo jako výsměch.

V Agardenu jsem tedy měl pocit, že pro originální gastrozážitek musím něco vytrpět a to se úplně zase nepotkává s mojí představou o sobotním obědě.

Pokud rádi čekáte, nevadí vám arogantní a přidrzlá obsluha, tolerujete oschlou zeleninu a průměrné jídlo, jste na správné adrese! Ryba smrdí od hlavy, proč by se personál ale snažil, když si paní provozní přeje být nerušena. Majiteli gratuluji, že si nechá poměrně pěknou nemovitost a zavedenou restauraci takhle degradovat.

PS: ta jedna hvězdička je za parking.

Žádné komentáře: