Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

sobota 31. srpna 2024

OsmýMěsíc24 narozeninový

 Druhý měsíc prázdnin a nebo taky poslední měsíc prázdnin :-) Proběhlo toho hodně a i myslím hodně naplánovalo. Takže zaznamenáno. Kdo nechce, nemusí číst. 

  • Narozeniny moje a  Mx v topu a dle přání - fotbálek Slavia v Liberci za tři body, mekáč po zápase. Jenže, Liberec teda ledové království. Sedět v pět odpoledne, druhého srpna, ve třinácti stupních? Cože?  
  • Fotbalu není nikdy dost a tak hned další den MOL Cup - FC Pěnčín (tým mláděte velkého čápa) vs Velké Hamry v Zásadě.
  • Záda zlepšení, ale sakra. Už chci skákat přes kaluže.
  • BTC pádopád. Kamarád Roman říká sleva, přikupuj, ale já ti nevím Romane. Celá tahle letadlo hra... beru to spíš jako hru s drobákama na Revolutce a chci ten novoroční oběd. Jinak jde BTC do koše.
  • Termy Cieplicke realoaded. Od začátku měsíce jsem se na to těšil a povedlo se. Vyvezli jsme i kamarády. Po prvních pozitivních dojmech tu mám i negativa - nedá se tam pořádně najíst - pouze palačinka, zapiekanta, hranole a nožička párku v rohlíku. Pouze ten nejodpornější fastfood. Dále chaotický parking. Při mrakách vás zaženou dovnitř, bo strach z blesku. A víkend je obecně přelidněno. Takže příště někdy v běžný den. #protip - zkuste i SPA, je tam vířivka a vypadala volně. Sauny já ne-e.
  • Prožíváme vosí rok. To si je potřeba zapamatovat. Všude samá vosa. Ťukám, naštěstí, bez žihadla a dvě hnízda vyplynována. Nakoupil jsem hasičáky na vosy.
  • Oslavička s kejtičkou. Nakoupil jsem toho hory a teď to budu dojídat a dopíjet. Příští rok to udělám zdravěji. Nevím jak, ale zkusím to. Sýry, zeleninka, kuřátka a možná rybičky. Uvidíme. Díky těm co dorazili a díky za dárky.
  • Jsme zpět z dovolené u Kartága a na rovinu říkám - Tunisko na dlouho raději ne. Prostě Turecko je o tři levely dál v podstatě za stejný peníz. A dále říkám rozhodné NE resortové dovolené o hlavních prázdninách. Příští rok na to kašlu. Fakt, slibuji! Ideálka někam autem, třeba sem? Smradlavou třešničkou je letiště Monastir. To vás uvrhne 20-30let zpět. Realisticky. Tam je ta opravdová rozvojová Afrika. (cestopis)
  • Využil jsem si jeden den volna pro sebe procházkou kolem Jizery, konečně. Už dlouho jsem chtěl vyrazit "po červené" z Josefova dolu do Bakova. Špinavá voda mě překvapila, jinak hezká příroda. A bohužel to maličko odnesly zase záda :-( Naštěstí jsem si v TEDI koupil hřející polštářek a ten mě spolu s mentolkou z toho vykřeše :-)
  • Vyřešil jsem podzimní prázdniny a protože Španělska není nikdy dost, vyslyšel jsem přání rodin i svoje. Rychlá cesta na podzimky vede zase přes Zurich :-) zpět do Valencie. Maličko se trápím s ubytováním, ceny raketově vyrostly. Oproti třeba Malaze nebo Seville je Valencie poměrně drahá. Na počasí jsem se zeptat AI a Na konci října můžete ve Valencii očekávat příjemné podzimní počasí. Denní teploty se obvykle pohybují mezi 20 a 25 °C, zatímco noční teploty mohou klesnout na přibližně 12 až 15 °C. Valencie má v tomto období mírné až teplé počasí, což je ideální pro venkovní aktivity. Pravděpodobnost srážek je relativně nízká, ale může se vyskytnout občasný déšť, takže je dobré mít s sebou lehkou bundu nebo pláštěnku. Sluneční svit je stále relativně silný, i když dny jsou kratší než v létě. Celkově vzato je počasí ve Valencii na konci října většinou příjemné a mírné. Tak se těšíme, to je teplota přesně pro mě. Pro čtení knihy a venkovní aktivity. Velkým minusem že se ten víkend široko daleko nehraje žádný fotbal :-( (Valencie hraje venku, Levante i Villareal). 
    • Perličkou tohoto výletu bude další letiště do sbírky a to WRO (Wroclaw Nicolas Copernikus). Úspora za cestu do WRO je cca 7-8tis Kč, nádrž cca 2tis Kč. #travelhack 
    • Druhou perličkou je, že v letošním roce se Curych  nejspíše vyšvihne na první místo mezi letišti 2024. Což je od roku 2014, kdy to byla Moskva podruhé.
    • Přechozí tripreport z Valencie končí větou "Valencie vynikající destinace, týden za pěkného teplého podzimního počasí tu musí být fantastický!" .... takže se to krásně potkalo a vlastně plním to, co jsem si před čtyřmi lety vysnil.
    • Srpen tak končí se třemi zajímavě naplánovanými cestami. Kromě podzimní Valencie mám ještě povánoční Tenerife vol.3 a na jarní prázdniny Fuerteventuru poprvé. Bez zajímavosti ani není, že ani jedna cesta nezačíná v Praze, ale krásně se podělila polská Vratislav, německý Norimberk a bývalé hlavní město rakouska-uherska Vídeň. Není náhoda, že všechno Španělsko a nejvíce #Kanárské_Ostrovy TripLog
  • Konečně jsme vyzkoušeli Bella Casa v Mnichově Hradišti. MH jde fakt nahoru. Okusil jsem i Kafe Ořech a to jsou přesně podniky, které mají koule šťávu i budoucnost.
  • Bradlec má po roce nového provozovatele hospody. Good luck.
  • Mám slíbený kurt na padel na příští rok. Je čas začít. Opravdu začít. Ne zítra, ale dnes :-) #padel
  • Příprava U11 (starší přípravka) zahájena přátelákem v Bakově. Týden předtím kemp Mx v Čeje  a E FAKK akademie na Bradleci. Vše v topu.
  • Slávinka míří do Evropské ligy (LM nevyšla o fousek, ale tohle zas budou hezčí zápasy myslim) a Bolka míří do základní skupiny Konferenční ligy. Takže se rýsuje 4+3 hezké domácí a 4+3 hezké venkovní utkání.....Jen domácí boleslavské malinko komplikované tím, že se budou hrát v Hradci Králové, bo špatný stadion v MB.
  • Viděl jsem film VLNY. Silný příběh, must see pro každého. Jen vás ten film romanticky nenaladí a pokud jste byly předtím na indické kuchyni, tak taky ne :-) Už jen podle ukázek se těším na další hřebejkům film s nervoněm, kterého hraje Vetchý, a mojí kamarádkou Táňou - Výjimečný stav

Žádné komentáře: