Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

pondělí 4. ledna 2010

UPDATE: Burdž Dubaj - dnes se otvírá

Dneska se otvírá s 818m nejvyšší stavba na světě, Burdž Dubaj (Burj Dubai) v překladu dubajská věž. Je to opravdu fascinující stavba i ukazatel toho, co lidi dokážou a já už se těším do 124.patra na prohlídku. Není divu, že Dubaj má problém splácet závazky, když je to stálo něco přes 75mld Kč. V objektu se nachází i první šestihvězdičkový hotel konceptu Armani.

V těsné blízkosti je i super shopping mall DUBAI MALL nebo jedna z největších fontán... při mé posledné návštěvě zde však pršelo, takže jsem si to moc neužil :(

Více si můžete přečíst na Lidovkách, iDnes nebo v řadě dalších článků.

Krásným dárkem k vánocům je i přímá linka společnosti Emirates do Dubaje od července tohoto roku, která vás přiblíží nejen Dubaji, ale i řadě dalších destinací v Asii (často výhodné ceny do Thajska nebo na Sri Lanku) a Australii (kdo by se nechtěl proletět A380 Dubaj-Sydney). Cenově to vychází lehce dráž než z Mnichova, ale do července je možné cokoliv. Navíc letět levněji z Mnichova jen o 1000Kč nevykompenzuje náklady na cestu spojenou tam, parkovné, benzín atd.

UPDATE: Velmi zajímavé ceny pro Dubaj z Mnichova zařadil do nabídky Oman Air, na zimní sezonu za 6.890Kč komplet, tak je nezapomeňte zařadit do výběru :)

Žádné komentáře: