Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

pondělí 4. ledna 2010

Aerosvit? Never! Nikdy snim nelitejte...

>>>> souvisejici >>>>> 30h na letišti KBP
... a zde pár argumentů proč NE! V reakci na článek na blogu Levné letenky, nabízejícíc Aerosvit jako levnou alternativu pro Dubaj (ještě mají tuším levný Bangkok a Peking).

Aerosvit je suveréně nejhorši letecká společnost operující lety z/do EU. Jejich ceny mohou být jakkoliv lákavé, ale jsou vykopenzovány absolutni nespolehlivostí. Důvodů je několik:

1./ Aerosvit má málo letadel a sebemenší závada způsobi kolaps letového řádu (viz moje články o zpoždění z Prahy nebo Dubaje). Již dvakrát neměly stroj pro krátkou vzdálenost a letěl poloprázdný widebody :-) Business třída působí až moc velkým vtipem :-)
2./ Přestupní letiště Kyjev Borispol (KBP) je příšerné a pro přestup delší než hodina nevhodné... o vykradených zavazadlech nacheckovanych do konečné destinace ani nemluvě. Díky EURu212 se staví 2 nové terminály, tak možná potom, Aerosvit by měl získat jeden jen pro sebe.
3./ Aerosvit nemá peníze, údajně v Praze musí platit poplatky pro letiště hned a cash, jinak by ani neodletěl...
4./ Bezpečnost. Aerosvit a Ukraine International jsou snad jediné aerolinky, které mohou lítat do Evropy a je to nahraně. Letadla jsou stará, kolikrát mají v interieru španělské nápisy z dob, kdy sloužily jako chartery, nebo vyšlou partnerský stroj Donbassaero, což je taky příšernost a nebezpečnost.
5./ Aerosvit v případě problémů nekomunikuje, zástupce nevyšle, linky vyvěsí a kompenzaci neposkytne. (osobně vyzkoušeno!)

Příkladem hovořící za vše ať je linka do NewYorku mezi svátky, kdy cestující čekali 3 dny a neustale byli ujistovani, ze do hodiny leti, takze nemelo smysl ani opoustet letiste... Nebo kolaps letiště a let domů do Prahy se protáhl na 30hodin.

Pokud však toužíte právě po takovémto dobrodružství, vesele kupujte a užívejte levných letenek. Zpoždění až několik dní a vykradené zavazadlo však pro mě není ten pravý odpočinkový prožitek.

6 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Vidíte a já byl třeba naprosto spokojen.
Letenku za 11900,- z Prahy do Bangkoku a zpět bych jinde hledal jen těžko. Pochopitelně, kdybych neřešil cenu tak s nimi neletím. Ne nadarmo se říká, že na lince PRG-BKK lítají jen chudí češi a bohatí ukrajinci ;)

mk řekl(a)...

no a otazkou je, kolikrat jste s nima letel... oni maji vice linek nez letadel, takze pokud se jedno pos**e, tak pocitejte s dnem navic.. minimalne!

Unknown řekl(a)...

Po lednove zkusenosti s uredniky na Kyjevskem letisti musim s nadpisem souhlasit. Puvodnich 30 minut se promenilo na 13 hodin cekani, kdy se s nami kdokoliv odmital bavit nebo vysvetlovat. O nahradnim jidle, omluve, ci dekach na vychladlem letisti taktez nebylo reci. Kolem pulnoci dosla cestujicim Ukrajincum trpelivost a vzali zteci Bussines cekarnu, kde bylo aspon teplo. Vedeni letiste na ne vstricne zavolalo milici! Nastesti policajti meli vic rozumu nez nacalnici z letiste. V te zemi se neposunuji jenom hodiny...

mk řekl(a)...

to Milan: myslis neco jako je tento clanek? http://tygrlive.blogspot.com/2009/12/nejdelsi-let-v-zivote-prg-kbp-pres-30.html

Romana108 řekl(a)...

Bohužel musím souhlasit s nespokojeností s touto leteckou společností. V lednu 2010 jsme s ní letěli do Bangkoku. V Kievě na letišti nás při příletu překvapila sada cca 10 kýblů plných vody postavených doprostřed haly, protože teklo ze střechy. To byl ale velmi slabý odvar tomu co následovalo. Čekaní na přestupu bylo asi 4 hodiny. Těsně před nástupem do letadla (kolem 14 hodiny) přesunuli let o 2 hodiny, pak následovaly další přesuny a takhle až do 22 hodin. Pak dali přesun na 4 hodinu ranní. Začali jsme shánět někoho od aerolinek, protože jsme se chtěli někde vyspat, v hale byla zima (letiště vypadá jako stará hala autobusového nádraží Florenc v Praze). A také jsme chtěli jídlo. Několik lidí hlavně s dětmi se přesunulo do business lounge, kde bylo tepleji a dalo se tam lehnout (rozhodně nevypadal jako nic extra, spíš jako špinavá herna). Na to přišli chlapíci s ochranky a začali vyhrožovat obušky. Přitom se s námi naprosto odmítali bavit. O půl noci přišla letuška Aerosvitu, nálada byla již dost vyostřená, protože policisté s obušky celou dobu vystupovali proti nám. Konečně nám oznámili, že pro nás mají místnost, že v business loungi nesmíme být. Bohužel v místnosti byla zima. Nakonec jsme dostali i jídlo. Ráno ve 4 hodiny jsme po 14 hodinách strávených na letišti odletěli. Bohužel Aerosvit má opravdu velmi málo letadel a hodně letů, v případě, že se tedy stane s letadlem něco, kdy je potřeba kontrola, nemají náhradní stroj a vy musíte čekat až celou opravu dokončí.
Záleží na každém, jak je pro něho jeho čas drahý a jestli mu ušetřené 2 000 Kč vynahradí zkrácenou dovolenou.
Přeji hodně štěstí a pěkné cestování :o)

Mrazík řekl(a)...

Po našich zkušenostech důrazně doporučji se velkým obloukem Aerosvitu vyhnout. Už nikdy víc!!!