Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

pondělí 4. srpna 2008

Letenky kvalitně do Kyjeva i Ukrajiny

Tématům letenek, dopravců i letišť se tu věnuji poměrně podrobně. Ať už tomu, jak koupil levné letenky do Kyjeva nebo jak najít low cost letenku. Pomáhá mi to optimalizovat vlastní náklady, podávat tipy kamarádům a známým a pokytnout rady ostatním cestovatelům.

Následující novinka se týká low cost dopravce Air Arabia, který spojí Kyjev s Dubají. Může to být zajímavé zpráva pro všechny, kteří se chtějí dostat levněji do Dubaje nebo jiné asijské země, přes Kyjev. Dodnes řada čechů vzpomíná na cestovatelsky nejlukrativnější linku Praha-Kyjev-Bankog. Pokud byly letenky v akci, dalo se doletět do Bankog i pod 10tis.

Nízkonákladová společnost Air Arabia oznámila, že připravuje na podzim první linku do východní Evropy. Od října plánuje lety ze své základny v Sharjah do ukrajinského Kyjeva. V současnosti nabízí pravidelné lety již do 41 destinací od Turecka přes země Perského zálivu až po Indii a Bangladéš. Za 1. pololetí letošního roku letouny společnosti přepravily celkem 1,6 mil. cestujících (+33 %), přičemž jejich vytížení dosáhlo 86 %. V současnosti Air Arabia provozuje 14 letadel A320 a dalších 34 kusů má objednáno.

Ještě jsem se trošku ponořil do testování kvality. Na serveru hodnotící letiště má Kyjev 19 bodů, oproti 41 Prahy. Za Evropu se úspěšně bije můj oblíbený Mnichov, který je nejlepší v Evropě a 5. na světě. Zajímavé je, že první 4 jsou z Asie - Hong Kong, Kuala Lumpur, Singapore a Soul :(.

Žádné komentáře: