Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

středa 17. září 2008

Politické tahanice, Topolánek v Kyjevě a jiné střípy

Politické tahanice na Ukrajině neutekly asi nikomu, kdo občas otevře nějaký solidní denní tisk na stránce "Právě se děje" nebo "Zahraniční politika". Nedá se tomu utéci a to je asi tak jediné, co se s tím dá dělat. Pak to ještě můžeme komentovat. V zásadě, Ukrajina se blíží ke 3. volbám za posledné 3 roky. Nechtěl bych být sponzorem voleb, ale to asi nikdo, tady si to hlavně kandidující "platí sami". Včera jsem měl možnost jet kolem jejich parlamentu a původně jsem myslel, že se jedná o tuningový sraz AMG a Brabus... ejhle, oni páni poslanci.

Kauza Tlustý Morava sebrala veškerou pozornost premiéru Topolánkovi a jeho návštěvě Ukrajiny. Včera se setkal s Julou Tymošenko, hodinu před tím, než padla vláda. Jak příznačné, za prvné, Jula to řešila aktuálně, on zatím asi pouze v předsálí ve své mysli, čeká ho to až doma.

Topolánek zcela jistě přijel lobovat za český business a na odpoledne připravili "krásný seminář", na kterém vystupovali prakticky evergreeny scény Ukrajiny. Co nezaznělo, a je to škoda, jsou statistiky poslední studie "Doing Business in 2009" Světové Banky. Ukrajina obsadila krásné 145té ze 181místo. V kapitole získání licencí/povolené dokonce 179 ze 181, opravdu skvělá vyhlídka. No čtěte sami.

Mohutně se začala hýbat příprava na EURO2012. Otvírá se stadion v Dnětropetrovsku, v Doněcku díky Šachťaru a Rinatu Achmetovovi je už hovoto. Úsilí se vrhá i na kyjevské letiště, no řekněte, není tento projekt pěkný?

1 komentář:

aki řekl(a)...

gramatická policie hlásí přežblept na stránce staveb "příští rok na jaře by pak bude" ;-)