Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

sobota 11. února 2012

Ghana: ponikove taxi ... den paty

Poníkové taxi asi proto, že dnešní taxíky spojovala vůně převáženého poníka, kde v jednom případě si snad i přinejmenším ublinknul. Vážně se už těším domů. Dneska ve snaze koupit si tradiční úbor Ghany jsme nějakým štěstím zabloumali do chudinských čtvrtí a hejblo nám to žaludkem. Kolegu pak dorazil typický ghaňanský fastfood v Osu a konkrétně chickenburger. Já šel do předražené, hnusné, ale konzervativní pizzy a udělal jsem dobře. Slogan Luv dat chicken se tedy nenaplnil.

I přesto, že od pondělka nepominul a není tedy takové vedro, jsme se poprvé osvěžili v bazénu. Jeho správce asi do teď nechápe, že i 32°C může být teplota na koupání.

Pro večeři naši partneři zvolili restauraci Wiase v hotelu HolidayInn a přes počáteční naše rozpaky udělali dobrou volbu. Hotel má dobrou polohu, že se nemusí do zácpy Akry, výborně vaří a hotelem panuje dobrá atmosféra. Tentokráte i pro oslavu dne Iránu. Pro mě malým globalizačním překvapením bylo jihoafrické víno importované přes Hamburg. Lahve vína asi sbírají míle do frekvent flyer statusů :-)

A když už jsme u lítání, tak ačkoliv náš let je na pořadu dne až 21:40, na letišti musíme být již v 16:00. Lepší zprávou je, že nám dojednali VIP odbavení.. aspoň něco!

Snad jste si početli, další příspěvek už bude od tepla rodinného krbu! Těším se!

P.S.: dneska jsme vykřikli heuréka. číšník totiž napoprvé přinesl objednávku přesně podle objednání... POPRVÉ v Ghaně od našeho příjezdu. Úroveň klientského servisu je mizerná.

Žádné komentáře: