Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

středa 29. října 2008

Air Cargo, Expresní posta Ukrajina = nemozne veci

aneb jak jsem se stal odborníkem a jak se chci se zkušeností podělit s Vámi a s vyhledávačem. Zadání je jednoduché. Ud úterka 28.10. (Státní svátek, problém číslo 1) jsem se dozvěděl, že ve středu v poledne budu potřebovat smlouvu (tedy obálku) doručit do Kyjeva a že na to mám 24h. Úkol prakticky nemožný. Podrobně Vám popíšu reakce firem.

Kategorie Šmejd

1./ DHL. Volám tam jako první. Renomovaná firma, ke cti ji buď jen fungující dispečink na státní svátek. Navrhuje doručení v pátek odpoledne. Nechci. Jinak se semnou nepárá, odbývá hovor do 1 minuty.

2./ Fedex. Další gigant. Stejný případ jako DHL, kromě dispečingu. Vyhráli cenu Šmejd na druhou. Protože jsem našel jejich inzeráty "Po Evropě přes noc". Doručili by taky až v pátek.

3./ UPS. Podle webu to samé jako 1. a 2.. Raději jsem ani nevolal :(

Kategorie Normál

1./ ČSA Cargo. Navrhují nalodění obálky 180min (3h) před odletem, doručení za 90min po příletu. Služba dovézt na letiště, vyzvednout na letišti. Může být. Jen škoda špatného odletu, denně v 11:25, tudíž butno odevzdat do 8:25 na letišti.

2./ TNT Express. Standardně do pátku, ale dispečer ihned přepíná na oddělení speciálních přání. Za 2h volají zpět, že přes Polsko, ale cena cca 25tis. Uffff. Dobrá služba, ale zlatem placená, když letenka pro člověka stojí polovinu. Oceňuji snahu.

Kategorie vítěz.
Time-Matters. Polská pobočka Lufthansa Cargo. Navrhují odeslat v 14h z naší firmy, vyzvednou a večer - cca 22h - bude obálka v Kyjevě. Bravo. Nejlepší nabídka. Cena 350 EUR je hodně, ale tam kde tlačí čas... jsou absolutně NEJFLEXIBILNĚJŠÍ a díky Lufthanse mají nejlepší pokrytí.

Do budoucna je mojí volbou č.1 ČSA Cargo pro případy standardu a Time Matters pro urgentní věci.

Celá akce na palici, ale dobrá zkušenost.

2 komentáře:

aki řekl(a)...

A fakt by to do pátku nepočkalo ;-o)

mk řekl(a)...

ne ne, smlouvu podepisuje ceska strana a ja a dava se k overeni na urad.. kdybych tu smlouvu tady mel, muzu ji podepsat a odevzdat.. takhle ji sem podepsanou privezu az v pondeli a tim ztratim 2 dny,.. chapete to? :-)