Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

neděle 5. října 2008

Derby číslo 268

Blíží se derby a to je vždy čas pošťouchnout druhou stranu. Prestižnější zápas v ČR nehledejte. Pár let zpátky kdy snaživá červenobílá Slavia vždy měla titul na dosah, bral ho někdo jiný. Prostě chybělo vždy trošku štěstíčka, zkušenosti, prostě něco. Na to se ale historie ptát nebude, prostě titul byl fuč, brala ho rudá Sparta, Baník nebo Liberec. Loni se to zlomilo. Máme titul i stadion a na sezónu se nezapomene. V době posledního derby jsem byl na cestě sem, do Kyjeva, takže jsem si to tolik neužil, ale tentokráte jdu na to.

Prvně, na koni je Slavia. Derby je něco jiného, nemyslím formu, ale náladu. SKS vede ligu a jde dál v UEFě.
Sparta dostává po držce, hlavně v mediích. Evidentně neuvolněný Řepka Olejka si dělá co chce a nudí se, návod mu předal Deník Šíp, "Kluci se nudí? Pozvěte pana Berouska. Čísla s rozpustilými lipicány a cvičenými pudlíky rozesmějí i takové tvrďáky jako je Řepa.Na letné byl vždycky cirkus." Dnes se zase začalo spekulovat o návratu Pelty - ano Ivánku, ten Pelta - co to cinknul. Ale tuším, že se mu v Jablonci dost líbí, na to aby se vracel.

Zajímavá je i otázka gólmanů. Po té, co se Blažek zesměšnil střelou z půlky, dostal se mezi tyče Kozáčik, jidášek. Džoukr si po pár kolech mlaskal - my teď máme slovenskýho kočkodana a ten čape jak zběsilej. A pojďme všichni kluci sparťanský: "Máááááááááááátuš Kozáčik! Takže já se přidávám a doufám, že mezi tyčema bude. Jeho formu bychom si s Necidem a Toleskim neměli nechat ujít....

Na Derby se proto těším i díky bilanci trenéra Jarolíma...

Zítra!

2 komentáře:

aki řekl(a)...

doufam ze vas znicime na prach :-)

mk řekl(a)...

já doufám že ne na prach.. hele a kdo bude chytat, kočkodan nebo díra?