Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

středa 6. listopadu 2019

Suprový bod z Camp Nou. Barca Gracias!


Fotbalový výjezd roku je tady. Výletu na Camp nou se musí kdecos obětovat a tak vstávám již se čtvrtou ranní, abych po páte vyzvedl kolegu při Praze (tvoříme týmB) a společně jsme vyrazili na letiště. Z pohodlnostích důvodů parkuji přímo na P3-Comfort a vcházíme do červenobílé haly. Kromě pravidelných letů Vuelingu, Ryanu a ČSA, přestupních letů jako náš na Frankfurt, Víděň, Miláno či Zurich je tu i ekiopa cestovek a jejich 4 přímé lety s EnterAir. Sumasumárum odhaduji minimálně na 1.500 sešívek všeho druhu a to počítám jen ty, co se parádí do slávistických barev. Tím pádem čekáme dlouho na sekuritce, protože proč otevřít více pásů… jsou to jen fanoušci, dle mediální masáže hovada a násilníci.

Stíháme jen tak tak povinné pivko v PUORu a jdeme na to. Praha-Frankfurt-Barcelona vše na čas, celé lety prospané, přestup pronuděný s dvěma Warsteinerama. Přilétáme po jedné hodině na El Prat, naskakujeme do busu na Plaza de Cataluňa a mažeme rovnou do tržnice pro jamon. Stíháme to na minuty jen tak tak. Stoj už umytý a nechtít nářez 5kg, ostrouháme. Ale za 15min je již můj batoh vyvážen 2kg luxusního jamonu, kolega má nasypáno ještě víc. Cena 9,9EUR/kg je velmi příznivá, škoda že nepobereme více.

Po cestě do našeho Peninsular Hotelu ležícího u metra „Liceu“ na La Rambla potkáváme v jednom tapas baru pařbou zničený tým A 😊 Necháváme je osudu a jdeme se ubytovat a pak hned na točeného migula. Mezitím hospoda plná sešívek a připravujeme se na přesun asi 20min metrem na Parc de Pedralbes, odkud jdeme pochodem na svatostánek a největší evropský stadion, Camp Nou.
Zavčasu se odpojujeme od pochodu a jdeme do našeho sektoru 110. Obavy, že nás nepustí se slávistickým symboly jsou naprosto liché a prostě jsem zas měl pravdu :) (je to jen v Anglii)

 Jsme velmi blízko plochy a tak máme parádní výhled. Z fanouškovské atmosféry jsem vyloženě zklamaný. O 90% horší jak Německo, o půlku jak Anglie. Vlastně nuda. Kromě sborového mečení „meeeesi meeeesi“ a „Barca“ znějící jak sparta nepředvedli nic. Slávistický support zanikl v prostoru, naše sektory jsou až u stropu. Ostuda.
Výkon heroický. Vzpomínat budu na Olayinku a Koláře, 0:0 zaslouženě ale se štěstím. S nula střel na branku se nevyhrává. 

((video na YT přestalo fungovat, tak jsem ho odstranil :-( )

Po zápase se metrem přesouváme do typického katalánského baru El Tropezon na tapas a chobotnici. A taky pivo a taky sangriu. Pak se prodíráme mezi zástupy nahaněčů (kam asi) a jdeme spát neb již ve 4 vstáváme.

Cabify nás luxusně dostává na letiště v čase 4:16-4:36. Na zavolání do 4min u nás u hotelu. Let opět prospaný, ve Frankfurtu nám přehazují letadlo a hodinka zpoždění. Domů autem motačka s Waze, ale pohoda.

Vynikající životní zážitek, od Barcy se body nevozí a už vůbec né s vychytanou nulou!
  

Se sešívkama jsem byl už v Kyjevě a Tel Avivu, pravidelně jezdím do Londýna na Premier League a Boleslav mě vzala do Skopje a Dublinu. Cesty za sportem beru jako nejlepší spojení chlapské zábavy a cestování.

Žádné komentáře: