Vybraný příspěvek

A kolikrát jste protli nejdelší pěší trasu světa vy?

pátek 18. července 2008

Kdo dneska vymítí bonzáky aneb kdy ta buzerace skončí?

Když jsem si dneska otevřel noviny, myslel jsem, že spadnu pod stůl. Konečně jsem myslel, že jedna z nedomyšlených akcí v podobě měření rychlosti strážníků, především v přehledných úsecích bez nehodovosti skončí, nastoupila však akce další.

Od dob minulých máme asi nějak v krvi závidět a práskat na ostatní lidi. Jedná se předvším o akce mozkově omezených a ubohých jedinců, kteří místo aby začali dělat něco se životem svým, starají se až moc o aktivity druhých. Hnacím motorem je závist. Kdo se této činnosti chtěl věnovat dříve, mohl vstoupit do služeb Městské policie. Tradoval se proto takový vtip, kdy mlaďoučký policista přijde za náčelníkem s žádostí o zvýšení platu. Ten mu místo toho dá ceduli "30km" a radar a řekně, ať mu to za týden vrátí.

K Městské policii se dostane kde kdo. Někdo, kdo s vypětím sil udělal udělal za 6let maturitu, nebo nedej bože! si udělal po učilišti odpolední nebo víkendovou maturitu. V minulém roce jsem četl, že psychologické testy na řidiče tramvaje jsou náročnější než k Městské policii. Tak si názor udělejte sami.

Odebrání možnost měřit rychlost MP, stahovat body a přividělávat obecní i vlastní kapse končí. Doufám, že na podzim se nic nezmění, a je to napořád. Ale chápu, že to pro ně byl výborný byznis.

Dnes se objevila ale jiná možnost, pod zákrytkou jakéhosi občanského sdružení. Jednoduchá pointa je, NAPRÁSKEJ PŘESTUPEK. Vyloženě nabádá na dokumentování a odeslání na internet. Nemohu uvěřit. Agresivní důchodce s rudou knížkou v kapse a třešničkou na klopě tak bude sedět na lavičce a na diapozitivy fotit řidiče, co se 1cm2 kola dotýkají přechodu. Jak bude vnuka nutit, aby to nahrál na internet nevím. Koupit se dá všechno. Osobně jen doufám, že tito aktivisti mají dobré pojištění - jak zdravotní, tak majetku. Dovedu si představit, že řada řidičů nebude chtít nechat tyto bonzy bez odezvy. Přestupky jsou starost právě městské policie, tak ať neměří, ale hlídá si je. Takovéhle aktivity nepatří do rukou občanů - především těch, co nemají nic lepšího na práci.

Nedovedu si představit, že budu jen tak sledovat, jak si někdo fotí moje auto s doměnkou, že byl spáchán přestupek. Tito aktivní jedinci na to nejsou nijak školeni, nemají páru, co přestupek je a co není. Proto NELZE TOLEROVAT, aby si Vás jen tak někdo fotil a někam posílal.

Jsem jediný, kdo takto uvažuje?

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Rozhodně sám nejsi, Tygře! Nemám nic proti tomu, aby někdo nahlásil policii událost v rozporu se zákonem (od toho si ji koneckonců královsky platíme), ale je rozdíl mezi závistivým práskáním (navíc s pochybným finačním zdrojem) a upozorněním na něco, co mi vadí a omezuje MOJI svobodu. Až mi někdo zaparkuje u vchodu tak, že nebudu moct otevřít dveře, tak zavolám městskou. Až někdo zastaví na 10 minut na zákazu, aby si rychle nakoupil (cigára, víno, plenky - to je jedno co), tak určitě nebudu volat a domáhat se pokutování. Jenže cit pro rozeznání můžeš těžko hledat u závistivců a chudáků, kteří místo toho, aby něco dělali, přemýšlí, jak obrat toho bohatýho souseda. BTW malá míra závisti je v pohodě - ona totiž motivuje k tomu, aby se člověk snažil "mít to taky". Máš káru, líbí se mi, musím makat, abych ji měl taky - to je někdy docela dobrej motor. Ovšem v Čechách panuje jinej zvyk - nepřejícnost! Máš super káru? Nebudu se snažit - chci, aby ti ji ukradli! A to je nespočetněkrát horší, než závist...

Sakra... máš nejdelší komentář v historii - právě jsem ti začal závidět blog: )))))